اندازه گيري زمان ماند در سلول هاي فلوتاسيون پرعيار کننده اوليه کارخانه پرعيار کني مجتمع مس سرچشمه
By
رضا آتش دهقان، حمید شکرچیان، صمد بنیسی
Published in
اولين سمينار متالورژي فلزات غير آهنی
at
1375
Direct link:
http://kmpchemmat.ir/pii/252544
Abstract
زمان توقف متوسط ذرات (ماند) در سلولهای شناورساز یکی از مهمترین عوامل در شناورسازی میباشد. کم بودن زمان ماند مانع شناور شدن ذرات (بخصوص ذرات درشت) و زیاد بودن آن ظرفیت سلول را کاهش میدهد. اطلاع از زمان ماند سلولهای پر عیار کننده اولیه واحد پرعیار کننده نیمهصنعتی در شرایط مختلف علاوه بر مشخصکردن حداکثر مقدار بازیابی مس، برقراری ارتباط بین نتایج بهدستآمده در واحد نیمهصنعتی و کارخانه را سادهتر میکند. برای اندازهگیری زمان ماند در سلولهای فلوتاسیون از نمک طعام (Nacl) بهعنوان معرف استفاده شد. بررسی تغییرات غلظت نمک در خروجی (باطله) سلولهای فلوتاسیون با اندازهگیری هدایت الکتریکی پالپ عملی گردید. زمان ماند برای .14 سلول فلوتاسیون واحد نیمهصنعتی با خوراک 6/1 تن بر ساعت 08/12 دقیقه به دست آمد. زمان ماند سلولهای فلوتاسیون اولیه کارخانه پرعیارکنی در مقادیر خوراک ورودی ۲۲۰ ، ۲۹۰ و ۲۹۰ تن بر ساعت اندازهگیری شد که زمان ماند آنها به ترتیب 91/10، 58/9 74/8 دقیقه بود. برای فراهم نمودن امکان مقایسه نتایج آزمایشگاهی با کارخانه و واحد نیمهصنعتی روشی پیشنهاد شد. مشخص گردید که برای رسیدن به بازیابی ۸۰% با خوراک ورودی ۲۹۰ تن بر ساعت، زمان ماند در سلولهای کارخانه پرعیارکنی باید 2/1 برابر سلول آزمایشگاهی باشد.
Keywords
کلمات کلیدی در این بخش قرار می گیرند
|