راه اندازی سیستم کنترل و استانداردسازی مدار شیرآهک سازی مجتمع مس سرچشمه
By
مهران عوض نیا، سعید درویش تفویضی، امیدرضا بشیری، محمدرضا گودرزی، غلامعباس پارساپور، جلال ترابی، صمد بنیسی
Published in
دهمین کنفرانس مهندسی معدن
at
1400
Direct link:
http://kmpchemmat.ir/pii/253588
Abstract
هدف کارخانه شیر آهک سازی، تولید 2(Ca(OHبرای تنظیم محیط قلیایی در مدار فلوتاسیون کارخانه های پرعیارکنی است . در کارخانه شیر آهک سازی مجتمع مس سرچشمه، آهک خشک پخته با آب مخلوط شده، ذرات درشت و ناخالصی های نامحلول جدا شده و شیر آهک با درصد جامد ۱۸ به عنوان محصول کارخانه تولید و به کارخانه تغلیظ ارسال می شود. مدار کارخانه شیر آهک سازی شامل یک آسیای گلوله ای، طبقه بندی کننده مارپیچی، هیدروسیکلون، مخازن و پمپ انتقال است. جهت فراهم کردن شرایط مناسب خردایش در آسیاها، درصد جامد پالپ ورودی به آسیا باید مناسب باشد. در این مدار، کنترل نسبت در صد جامد آسیا برای تامین در صد جامد مناسب آسیا در طرح اولیه در نظر گرفته شده است. از این رو، در صد جامد پالپ درون آسیا بر مبنای تناژ آهک ورودی و میزان دبی آب اندازه گیری شده با دبی سنج تنظیم می شده، اما به مرور زمان و در اثر خرابی تجهیزات کنترلی (شیر کنترلی و دبی سنج) کنترل خودکار از مدار خارج شده و تنظیم آب به صورت دستی و توسط مراقبت کار انجام می شد این موضوع باعث ایجاد خطا در مقدار درصد جامد می شد، برای رفع مشکل کالیبراسیون ، تهیه شیر کنترلی و برنامه نویسی آن صورت گرفت که نتایج آن افزایش در صد جامد آسیا از ۲۸ درصد به ۴۰ درصد بوده است و با افزایش در صد جامد میزان خردایش آهک بهبود یافت. پس از مرحله آسیا کنی شیر آهک تولید جهت جدایش ذرات نامحلول و ناخالصی به طبقه بندی کننده مارپیچ ار سال می گردد. میزان درصد جامد شیر آهک ورودی جدا کننده مارپیچی بر اساس طرح کارخانه 3/20 درصد مي باشد. طی نمونه گیری های مختلف مشخص شد که این درصد جامد به دلیل تنظیم دستی میزان شیر آب ورودی توسط مراقبت کار نوسان بسیار زیادی دارد (در محدوده ۵ تا ۳۶ در صد) برای حل این مشکل حلقه کنترل جدید جهت تنظیم درصد جامد طراحی شد و وارد مدار گردید که نتیجه آن کاهش نوسانات (میانگین در حدود ۳ درصدی از نقطه مطلوب) در خوراک ورودی به طبقه بندی کننده بود.
Keywords
شیر آهک، استانداردسازی، سیستم کنترلی ، کنترل نسبت، تنظیم درصد جامد، مجتمع مس سرچشمه
|