بررسی تاثیر رطوبت خوراک بر عملکرد آسیای غلتکی فشار بالا در کارخانههای 5 و 6 و 7 شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
By
محمدرضا فرضی ، سعید خورشیدی ، علی بهادری نسب ، محمدرضا حکمی ، حمید عسگری ، صمد بنیسی
Published in
سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران و هشتمین کنگره بین المللی معدن و صنایع معدنی
at
1403
Direct link:
https://kmpchemmat.ir/pii/258494
Abstract
یکی از پارامترهای مهم عملیاتی آسیای غلتکی فشار بالا که به آن توجه کافی نشده، تأثیر رطوبت خوراک است. طبق پژوهشهای انجام شده، رطوبت بین 2 الی 4 درصد برای خوراک HPGR اولیه، بالاترین کارایی خردایش را ایجاد میکند. رطوبت بیش از این حد، باعث سر خوردن مواد میشود و درنتیجه سایش غلتکها را افزایش میدهد. رطوبت کمتر نیز باعث کاهش ضخامت لایه خودحفاظتی روی غلتکها میشود. درنتیجه، افزایش و کاهش رطوبت نسبت به رطوبت استاندارد باعث کاهش کارایی خردایش میشود. تشکیل یک لایه محافظ روی سطح رولها برای جلوگیری از سایش بیش از حد غلتک ضروری است و توزیع ابعاد و رطوبت خوراک را باید بهگونهای کنترل کرد که این لایه تشکیل شود. هنگامی که HPGR بدون تشکیل یک لایه محافظ کار کند، میزان سایش تایر بیشتر از سایش میخچهها است که باعث میشود شکستگی میخچهها افزایش یابد. در این تحقیق از خوراک HPGR های ابتدای خطوط 5، 6 و 7 شرکت گلگهر نمونهبرداری و میزان رطوبت آنها اندازهگیری شد که به ترتیب برابر با 1.2±0.3، 0.9±0.4 و 1.3±0.3 بود. به منظور افزایش رطوبت خوراک HPGR ها، لوله آب که چندین سوراخ داشت روی نوار قرار گرفت و شیر اردکیهای موجود باز شد. همچنین برای افزایش رطوبت مواد، قبل از اضافه شدن بار برگشتی از سرند به نوار، افشانههایی اضافه شد. با استفاده از تجهیزات یاد شده، رطوبت خوراک HPGR های ابتدای خطوط به 2 درصد رسید که منجر به افزایش توان موتورها از 127±6 کیلووات به 183±25 کیلووات، افزایش لایه خودحفاظتی روی غلتکها و افزایش میزان و ضخامت کیک تشکیل شده در محصول شد.
|