راهاندازی حلقه کنترل درصد جامد خوراک فلوتاسیون کارخانه تولید کنسانتره 5 و 6 و7 شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
By
علی بهادری نسب ، مهدی مهدی پور گیلده ، کیان معتمدی ، صمد بنیسی
Published in
سیزدهمین کنفرانس مهندسی معدن ایران و هشتمین کنگره بین المللی معدن و صنایع معدنی
at
1403
Direct link:
https://kmpchemmat.ir/pii/258496
Abstract
عدم استفاده از تجهیزات کنترلی و تنظیم دستی پارامترهای مؤثر در عملکرد بخش فلوتاسیون خطوط تولید کنسانتره 5، 6 و 7 مشکلات متعددی را به وجود آورده است. یکی از مهمترین چالشهای این بخش، نوسان درصد جامد خوراک ورودی به فلوتاسیون است که به دلیل عدم استفاده از حلقه کنترلی موجود و تجهیزات وابسته ایجاد شده است. بهترین عملکرد واحد فلوتاسیون در درصد جامد 35 درصد حاصل میشود. افزایش این مقدار نیازمند توان بیشتری برای شناورسازی در واحد سطح سلول است؛ با توجه به عدم امکان تأمین این توان، رسوب مواد در سلولها رخ داد که منجر به عدم شناورسازی و نیاز به خارج کردن آنها از مدار برای شستشو شده است. بررسی عملکرد و واسنجی چگالیسنجهای خوراک ورودی به فلوتاسیون سه خط تغییر یافت. چگالی خشک در محاسبه درصد جامد در اتاق کنترل پس از اندازهگیری آن به ترتیب برای خطوط 5، 6 و 7 از 2.3، 5.01 و 3.33 به 4.9 تن بر مترمکعب تغییر داده شد. مقایسه درصد جامد نمایش دادهشده در اتاق کنترل و در محل پس از واسنجی چگالیسنج و تغییر چگالی خشک انجام و نسبت به خط واسنجی بررسی شد. برای راهاندازی کامل حلقه کنترل، موقعیت اضافهسازی آب رقیقساز خوراک فلوتاسیون از مخزن آمادهساز به مخزن شماره 5 و قبل از چگالیسنج تغییر یافت و شیر کنترلی نصب و به اتاق کنترل متصل شد و در حلقه قرار گرفت. همچنین چگالی 1.4 تن بر مترمکعب بهعنوان نقطه مطلوب در حلقه تعریف شد. تکمیل حلقه پس از یک دوره طولانی عدم استفاده، کاهش چشمگیری در نوسان درصد جامد خوراک فلوتاسیون به دنبال داشت.
|